Den gamle grænse

Vi kører fra hjemegnen kl. 08.00 Undervejs server vi kaffe, rundstykker, samt en lille én til halsen.
Vi skal først til Taps, hvor vi på ”Den gamle Grænsekro” skal nyde en 2-retters middag.

Når vi har indtaget middagen, kører vi med en lokalguide langs noget af det forløb som grænsen havde i tidsrummet 1864 til 1920. Efter nederlaget i den anden Slesvigske krig, mistede vi omkring 40% af riget, og den gamle grænseegn er derfor rig på historier.

Ruten går over Christiansfeld, Hejlsminde og Skamlingsbanken. Undervejs fortæller guiden om grænsens interessante historie, hen under selve grænsedragningen i 1864, smuglerhistorier, sprogstriden på Hejls skole og Kær mølle, hvor mølleren selv flyttede grænsen. Selvfølgelig hører vi også om genforeningen og baggrund for at Christian X og den hvide hest kunne passere gennem de 8 æresporte til Christiansfeld og andre anekdoter fra den tid.

den-gamle-graense
Denne del af turen varer omkring 2 timer.

Efter vores lille, men historiske udflugt, returnerer vi til Grænse Kroen. Her er der eftermiddagskaffe i vente. Herefter kører vi hjemover, således vi er hjemme sidst på eftermiddagen. En spændende dag med både Danmarks og Sønderjyllands historie, samt hyggeligt selskab skulle gerne have været en del af dagens indhold.

Turen inkluder:

  • Kørsel
  • Morgenmad
  • 2 retters middag
  • Tur med lokalguide
  • Samt eftermiddagskaffe og kage

Pris 460,- pr. person ved min. 40 pers.

Print Friendly, PDF & Email